Loading...

Ovatko nettisivunne ja some-kanavanne kondiksessa?

Digitalisaatio tuli jo. Kaikkialle. Yrityksesi ei ole olemassa, jos sillä ei ole nettisivuja. Some-tilit antavat puolestaan varmuuden siitä, että yrityksesi myös hengittää.

Ovatko nettisivunne ajantasaiset ja hakukoneoptimoidut? Ja ennen kaikkea ovatko sivunne hyvännäköiset ja löytyykö niiltä kiinnostavaa sisältöä? Oletteko luoneet tilit keskeisiin some-kanaviin? Tuotatteko niihin säännöllisesti kiinnostavaa sisältöä?

Etsiminen uuvuttaa, mutta löytäminen riemastuttaa! Kannattaa siis nähdä vähän vaivaa, jotta löytyy vaivatta. Kun löydytte helposti ja teette vaikutuksen nettisivujenne sekä some-kanavien sisällöillä, varmistatte asiakasvirran.

Missä ongelma, siellä hakukone. Erilaisten kysymysten äärellä googlaamme: ”Pitopalvelu, edullinen autohuolto, personal trainer järvenpää, lämpöhalvaus oireet”.

Ongelmamme äärellä tutkimme hakutuloksia pääasiassa ensimmäiseltä sivulta. On tutkittu, että 75% googlaajista ei katso hakutulosten toista sivua. Ei yllätä, toimin pääsääntöisesti itsekin niin.

Hakukoneoptimointi (SEO, search engine optimization) parantaa nettisivuston ja some-sivustojenkin sijoittumista hakutulosten luettelossa. Se on muun muassa sivuston linkitysten, sisällön, rakenteen, hakusanojen sekä teknisen toteutuksen huolellista suunnittelua.

Some-tilien osalta hakukoneoptimointi on esimerkiksi laadukasta ja tuoretta sisältöä, jatkuvaa aktiivisuutta sekä seuraajien hankkimista.

Nykyisin nettisivujen toteuttamisen lisäksi ulkoistetaan yhä enemmän myös some-tilejä ammattilaisten hoidettavaksi. Kiristyvä kilpailu asiakkaiden huomiosta edellyttää erityisen kiinnostavaa sisältöä. Aina orgaaninen näkyvyys ei riitä. Toisinaan on järkevää myös ostaa fiksusti kohdennettua näkyvyyttä.

Nettisivut ja some-kanavat ovat kunnossa kun niistä jää kävijälle miellyttävä vierailukokemus. Miellyttävä vierailukokemus koostuu kolmesta elementistä:

  • Siitä että sivustonne löytyi ja toimi
  • Siitä että sivustonne vastasi vierailjan kysymykseen ja antoi mahdollisesti muutakin kiinnostavaa informaatiota
  • Ja vielä siitä, että sivustot olivat visuaalisesti sekä sisällöllisesti miellyttävät

Kartoitetaanko yhdessä yrityksesi netti- ja some-näkyvyyden tilanne?

Soita, niin sovitaan tapaaminen!

-Tiia

2018-10-19T09:47:54+00:00

Jätä kommentti