Loading...

Ohoi on Vuoden tulokas!

Ohoi!

(Juttu on julkaistu Järvenpään Yrittäjien Yrittäjä -lehdessä 3/2018)

Kun avaa suunsa, asioita alkaa tapahtua. Tästä tapahtumaketjusta myös mainostoimisto Ohoi on elävä todiste. Taaperoikäinen yritys palkittiin vastikään Vuoden tulokkaaksi Järvenpään Yrittäjien Vuoden Yrittäjä –juhlassa. Reilussa vuodessa Ohoi on onnistunut herättämään positiivisella tavalla huomiota ympärillään.

Yrittäjyys ei ole kaikkien juttu. Sen suunnittelutehtävissä helsinkiläisissä mainostoimistoissa yli kymmenen vuotta työskennellyt Roope Lehtoranta sai huomata, kun hän etsi kumppaneita toteuttamaan unelmaansa perustaa oma toimisto.

Järvenpää yhdistää

Juhlissa verkostoidutaan ja Järvenpää yhdistää. Oli helmikuu 2017. Järvenpääläiset graafinen suunnittelija Olli Ahvenlampi, valokuvaaja Kalle Särkkä sekä Roope sattuivat samoihin juhliin. Kundit päätyivät puhumaan duuneista, tulevaisuudesta ja yrityksen perustamisesta. Ohoi – se oli match made in heaven!

Juhlailtana ei sitten enää muusta puhuttukaan. Sovittiin saunailta, jos toinenkin. Kevään mittaan kirjoitettiin liiketoimintasuunnitelmaa yhtäältä valtavan innostuksen ja toisaalta kohtalaisen epätietoisuuden vallitessa. Päätettiin perustaa yritys Järvenpäähän. Sanouduttiin yksi toisena jälkeen irti vakituisista duuneista. Täytettiin starttirahahakemukset ja käytiin Keukessa konsultoitavina. Järjestettiin rahoitus, perustettiin yritys ja tilattiin lippikset. Remontoitiin toimitilat ja ”Ohoi”-valomainos ripustettiin ikkunaan. Oli kesäkuu 2017.

Vapaus tehdä ja kehittää

Reilu vuosi yrittäjyyttä on ollut mieluisa, opettavainen ja yllättäväkin ajanjakso.

”Parasta yrittäjyydessä on se, että on vapaus kehittää omaa yritystä ja työntekoa juuri haluamallaan tavalla ja haluamaansa suuntaan”, Roope pohtii.

”Joo, olen myös tykännyt siitä kovasti, kun olemme saaneet tutustua moniin erilaisiin ihmisiin ja toimialoihin”, Kalle jatkaa.

”Yllättävintä on ollut se, miten monesta suunnasta ollaan saatu tosi hyvää palautetta. Mahtavaa, kun ollaan onnistuttu jakamaan hyvää fiilistä ja tekemisen meininkiä ympärillemme!”, Olli iloitsee.

Työnantajan rooli tutuksi

Nuorien yrittäjien asenne ja ymmärrys työtä sekä yrittäjyyttä kohtaan on muuttunut paljon. Työnantajan roolikin on tullut tutuksi.

”On ollut upeaa tarjota harjoittelupaikka nuorille kyvyille ja jopa työpaikka jollekin”, pojat sanovat.

Viime keväänä oli jälleen avattu suu oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Sen seurauksena päätettiin palkata Tiia Lintula Ohoin asiakkuusjohtajaksi.

”Ohoissa meillä on upea porukka ja vilpitön halu tehdä mukavampaa ja merkityksellisempää markkinointia. Yritys on hyvässä vauhdissa ja haluamme kasvaa sekä kehittyä alamme kiinnostavimpien tekijöiden joukkoon”, Tiia kertoo.

Team Ohoi: Roope Lehtoranta, Olli Ahvenlampi, Tiia Lintula, Kalle Särkkä

2018-10-19T10:21:10+00:00

Jätä kommentti