Cottover-vaatemerkki

GC Sportswear

Ekologisen profiilivaatemerkin markkinointikonsepti, markkinointiviestinnän suunnittelu, markkinointikampanjan läpivieminen

Lähtötilanne

GC Sportswear Oy:n maahantuoman Cottover-profiilivaatemerkin myyntiä haluttiin nostaa panostamalla markkinointiin, Markkinointikonseptilla haluttiin herättää huomiota, joten siinä tulisi olla särmää ja sen tulisi olla juuri sopivalla tavalla provosoiva.

Tarvittiin myös täydellinen Cottoverin markkinointiviestien kirkastus ja priorisointi. Markkinoinnin vastuullinen ote edellyttää poikkeuksellisen kestäviä argumentteja.
Cottover on ekologinen, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettu profiilivaatemallisto, jolla on useita ympäristösertifikaatteja. Markkinoinnin vastuullinen kärki edellyttää poikkeuksellisen kestäviä argumentteja.

Mutta miten kestävästä kehityksestä tehdään vastustamatonta?

Ratkaisu

  1. Selvitettiin ja päätettiin asiakkaan tietojen mukaiset kohderyhmät Cottover-profiilivaatteiden markkinoinnille
  2. Benchmarkattiin kilpailijoiden markkinointiviestintää
  3. Haettiin positioita omassa markkinassa
  4. Kiteytettiin Cottoverin ydinviesti ja hissipuhe
  5. Autettiin myös Cottover-jälleenmyyjiä luomalla heille selkeät myyntiargumentit ja viestit
  6. Ideoitiin markkinointiin muistettava ja erottuva slogan, markkinointiviestit ja viestinnän linjaukset (viestinnän tavat, viestinnän tasot ja tone-of-voice)
  7. Suunniteltiin perusviestinnän lisäksi kampanja #työvaatehaaste, jolla aktivoitiin työnantajat miettimään työvaatteidensa vastuullisuutta
  8. Asetettiin mitattavia tavoitteita

Tulokset

Intensiivisellä 11 viikon markkinointijaksolla tammi-huhtikuussa 2019 saavutettiin yli 170 000 näyttökertaa sosiaalisen median kanavissa. Yli 2000 kävijää tuli käymään kampanjasivustolla ja kesäkuussa 2019 myynti oli 100 % suurempaa kuin edellisvuonna.

Mitä tehtiin?

Strateginen markkinoinnin suunnittelu
Markkinointiviestien kiteyttäminen
Kampanjaidean luominen
Monikanavaisen kampanjan suunnittelu
Sosiaalisen median markkinointi
Verkkosivut

Katso myös nämä työmme:

Valikko