Järvenpään brändiuudistus

[Työ on vaiheessa 2/3]

Järvenpää uudistaa brändinsä vuoden 2019 aikana. Tavoitteena on kiteyttää kaupungin brändi-identiteetti sekä suunnitella sitä tukeva visuaalisuus, slogan ja ydinviestit eri kohderyhmille. Tässä esitellään välivaiheen tilannetta ennen julkistusta.

Lähtötilanne

Alueiden, kaupunkien ja kuntien keskinäiseen kilpailuun on fiksua reagoida luomalla itselleen vetovoimainen kaupunkibrändi. Yhtä lailla vetovoimainen kaupunkibrändi luo kaupunkilaisille yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä nostaa kotiseutuylpeyttä.

Järvenpää on yksi Suomen nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä kaupungeista. Järvenpään brändiuudistus onkin juuri nyt erittäin ajankohtainen, sekä rakennusaineksiltaan todella mielenkiintoinen projekti. Muutoksen mukana on hyvä pysähtyä pohtimaan tarkemmin, millainen kaupunkimme on, minne olemme matkalla sekä mitä ja miten haluamme tästä kaikesta kertoa eteenpäin.

Mitä tehdään?

Työpajojen järjestäminen
Strateginen brändin suunnittelu
Osallistaminen
Ydinviestit ja pääviestit
Markkinointiviestien kiteyttäminen
Brändi-identiteetti
Verkkosivuston suunnittelu

Työvaihe 1 [valmis]

Ensimmäisessä vaiheessa tutustutaan taustoihin, perehdytään kaupungin strategiaan sekä kerätään ihmisten ajatuksia mm. Järvenpään vahvuuksista, heikkouksista ja mahdollisuuksista. Huhtikuussa järjestettiin viisi sidosryhmätyöpajaa, joihin oli kutsuttu mm. kaupungin työntekijöitä, yrittäjiä, yhdistystoimijoita, nuoria, alueen oppilaitosten edustajia, maahanmuuttajia, seurakunnan työntekijöitä, poliisi sekä kulttuuritoimijoita.

Älä uikuta – vaikuta!

Järvenpää-päivästä 11.5. lähtien brändityöhön voi osallistua kuka tahansa kaikille avoimella www.järvenpääni.fi-sivustolla. Myös paikallisia toimijoita tullaan haastattelemaan.

Näytä kotiseuturakkautesi!

Sivustolta löytyy Järvenpäähän liittyvä kysely sekä huippusymppis järvenpääläisiä kotiseuturakkaustekoja näkyväksi tekevä #järvenpääteko-kilpailu.

Työvaihe 2 [työn alla]

Toisessa vaiheessa luodaan kerättyjen näkemyksien pohjalta kolme erilaista brändi-identiteettiluonnosta visuaalisine ilmeineen ja ydinviesteineen kaupunkilaisten kommentoitavaksi. Saatujen kommenttien perusteella työstetään kaupungin brändi-identiteetin lopullinen versio, sekä sitä tukeva visuaalinen ilme, slogan ja ydinviestit eri kohderyhmille.

Brändi-identiteettiluonnosten kommentointien yhteydessä äänestetään myös parasta #järvenpääteko-kilpailun kotiseuturakkaustekoa. Kilpailun voittaja ratkeaa lokakuussa ja voittaja saa palkinnoksi kahden hengen kuumailmapallolennon Järvenpään Rantapuistosta.

Brändiuudistusprojektin välivaiheita esitellään kaupungin luottamushenkilöistä koostuvalle puheenjohtajien jaostolle sekä kaupungin johtoryhmälle. Brändiuudistuksen lopulliset tulokset hyväksytään Järvenpään kaupunginhallituksen toimesta.

Brändi-identiteettiluonnos #1

Brändi-identiteettiluonnos #2

Brändi-identiteettiluonnos #3

Työvaihe 3 [tulossa]

Kolmannessa vaiheessa Järvenpään uusi brändi lanseerataan näillä näkymin marraskuussa. Tästä alkaa johdonmukainen sekä pitkäjänteinen brändin rakentaminen.

Kaupunkibrändi syntyy jaettujen kokemusten kautta, monenlaisissa kohtaamisissa kaupungin kanssa: kaupunkiympäristössä, tapahtumissa, esitteissä, verkossa, puheissa, palvelutilanteissa sekä monessa muussa. Kaupunkibrändin rakentaminen ei ole vain mainostoimiston, kaupungin johtoryhmän tai viestintätiimin asia. Se on kaikkien kaupunkilaisten ja kaupungin toimijoiden yhteinen asia.

Katso myös nämä työmme:

Valikko